top of page
Scuba Diver

Historie

Onderwatersportclub Moby Dick is opgericht in 1969 door de heer Kees Korevaar. Mede door zijn werk als machinist op tussenstations voor de baggerwerken, had hij veel te maken met het water. En de Sliedrechter, die al jaren snorkelde en dook, vond het tijd om zijn hobby te gaan delen met andere enthousiaste mensen. Kees Korevaar plaatste een advertentie in de lokale krant, waar in hij de mogelijkheid schetste om ook in de Drechtsteden een onderwatersportclub op te richten. En zo geschiedde. Nadat hij de 12 leden die nodig waren om een vereniging te starten bij elkaar had gevonden, kon onder de naam ,,Onderwatersportclub Sliedrecht’’ een nieuwe telg aan de SSG-stam worden toegevoegd.
Maar vrij snel al werd de naam veranderd in Onderwatersportclub “Moby Dick’’ en kon er onder leiding van trainer Kroeze uit Rotterdam – zelf lid van Nederlands eerste onderwatersportclub “Baracuda’’ uit Den Haag – getraind worden op zaterdag. Er werd ook een clubgebouw in gebruik genomen aan de Hoepelhaven aan de Molendijk. Na een jaar van hard trainen in het zwembad en buiten in De Put bij Ottoland was het zover. Nu kon men op een verantwoorde manier duiken in zout water. Op 21 maart 1970 vertrok een groep enthousiaste duikers vanuit Sliedrecht richting Ouderkerk op Schouwen Duiveland om de eerste clubduik te maken in de toen nog open Oosterschelde. De duik duurde slechts een kwartier en er werd een duikdiepte van 7 meter gehaald. Na dit historische moment is de vereniging uitgegroeid tot wat het nu is.

Het bestuur

Het bestuur van O.S.C. Moby Dick Sliedrecht houdt de club draaiende. Omdat het tegenwoordig best moeilijk is om mensen te vinden die wat meer willen doen voor hun vereniging, kan Moby Dick er trots op zijn dat ze beschikt over de volgende vijf mensen:

Voorzitter - Johan Kraaijeveld

Penningmeester - Nel Korporaal – Bernhart

Hoofdtrainer - Michel Verhoeven

Secretaris - Elisabeth Michels-van Spelden

Barcommissaris - Luc van Tilborg​


Uiteraard willen we hierbij niet vergeten dat er ook een groot aantal leden binnen de club actief zijn in het organiseren van activiteiten en er zo mede voor zorgen dat O.S.C. Moby Dick Sliedrecht een gezellige en actieve duikclub is en blijft.

zoetwatersnoek.jpg
Snotolf.jpg
Zeester.jpg
bottom of page