top of page
Scuba Diver

Duiken bij O.S.C. Moby Dick

Duikopleidingen

Leren duiken bij Moby Dick Sliedrecht

Vanaf de allereerste duik in het zwembad gaat er letterlijk een wereld voor je open. De sensatie, om rustig ademend op de bodem te zitten en te zien hoe er boven je druk gesparteld wordt is geweldig. Stiekem droom je alvast over de bodem van de zee waar ook van alles te zien zal zijn. Om deze droom uit te laten komen moet je wel eerst een brevet halen waarmee je over de hele wereld zelfstandig duiken mag maken. Dit brevet kun je behalen door een duikopleiding bij O.S.C. Moby Dick te volgen.

Voor wie is duiken geschikt?

Duiken is geschikt voor iedereen die kan zwemmen en zich wel eens afgevraagd heeft “Wat bevindt er zich onder mij?” of “Hoe diep zou het zijn?” Als je wat langer met het hoofd onderwater wilt blijven is een snorkel en bril al een mooi begin. Hierdoor krijg je er een wereld bij. Met een duikpak en een duikfles wordt deze wereld verder vergroot.

De duikopleiding

De duikopleiding die bij Moby Dick kan worden gevolgd valt onder de Nederlandse Onderwatersport Bond (N.O.B.), die weer onder het CMAS valt. Deze N.O.B. heeft al bijna 50 jaar ervaring met duikopleidingen en staat internationaal hoog aangeschreven qua opleiding. De lessen worden gegeven door eigen clubinstructeurs. Deze instructeurs hebben al menig sportduiker uit de regio hun opleiding met goed resultaat doen afsluiten.

Tijdens de duikopleiding bij Moby Dick worden op vrijdagavond in het zwembad de fijne kneepjes geleerd. Tevens wordt er op deze avonden conditietraining gegeven. Deze trainingen worden onderbouwd met de benodigde theorie. De praktijklessen worden in ‘Bronbad de Lockhorst’ in Sliedrecht gegeven of in het buiten water zoals de Oosterschelde, Grevelingen, het Oostvoornse meer, de Vinkeveense plassen of andere zoetwaterplassen.

Ook de vervolgopleidingen/modules worden door de trainersgroep georganiseerd en verzorgd. Duikers die lid willen worden van onze vereniging en al via een andere instantie een duikopleiding gevolgd hebben, zoals PADI, IDD of SSI kunnen gewoon binnen onze vereniging een verdere opleiding volgen. Hiervoor zal aan de hand van hun bevretten het instapniveau bepaald worden volgens de standaarden van de N.O.B.

Wat is mogelijk om te halen?

Bij Moby Dick kun je na een medische keuring (die verzorgd wordt door de vereniging en een arts met een duikmedische specialisatie) alle brevetten en modules halen die door de N.O.B. worden gegeven. Je kunt zelfs na enkele jaren van trainen en opleiding een brevet als instructeur behalen. De bedoeling van de cursus is dat iemand plezier heeft onder water en veilig kan genieten van wat de onderwaterwereld te bieden heeft.

Wanneer kan ik beginnen?

De 1*-opleidingen starten in januari. Hierover kun je contact opnemen met de trainerscommissie en/of het bestuur. Ook voor vervolgopleidingen kun je contact opnemen met de trainerscommissie. Gebruik hiervoor het algemeen contactformulier of stuur ons een e-mail op oscmobydick@gmail.com en vermeld hierin duidelijk je verzoek. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Introductie en kosten

Duiken is een hobby die net als andere hobby’s geld kost. Hoeveel dit precies is, vertellen we op de introductieavonden. Op deze avonden, georganiseerd in september en december of op verzoek als bedrijfsuitje, hoef je enkel je zwemkleding en een handdoek mee te brengen. De entree is gratis. Ben je in bezit van een duikbril, snorkel of flippers, breng deze dan mee. Na afloop van deze avond wordt de nodige informatie verstrekt door de instructeurs. De introductieavonden worden van tevoren aangekondigd in de lokale kranten, op deze website en op onze facebook en twitter-pagina.

Een duikuitrusting kan sterk verschillen van prijs, waarbij je kunt kiezen uit gebruikt of nieuw. De duikspullen moeten jaarlijkse gekeurd worden, waardoor je meestal geen kat in de zak kunt kopen. De instructeurs helpen je hier graag bij, om zodoende de juiste keuze te maken. De eerste zwembadlessen kun je volgen zonder duikset en duikpak, maar moet je wel in bezit zijn van een duikbril, snorkel, lood en flippers. Deze zijn voor een redelijk bedrag bij duikwinkels in de buurt te koop.

De opleidingskosten kan je hier vinden.

Luchtvullingen kunnen in het clubgebouw gratis worden verkregen bij het vulteam of tegen betaling ter plaatse bij verschillende duikwinkels. Er zijn een groot aantal vulplaatsen in Nederland.

Aanmelden en afmelden

Als je geïnteresseerd bent in een duikopleiding bij O.S.C. Moby Dick, dan kun je je aanmelden via het eerder genoemde contactformulier. Wanneer je mee doet met de trainingen, dien je je bij afwezigheid af te melden bij de trainer die verantwoordelijk voor dat deel van de opleiding. Als je vroegtijdig definitief de opleiding wil beëindigen, meld je dan bij voorkeur af bij de hoofdtrainer of anders bij één van de andere trainers.

bottom of page